3/23/2011

2 hudební tipy

Zdalipak jste slyšeli o chlapci z Berlína, jenž si nechá říkat Apparat? Já donedávna vůbec a jsem trochu pomatená z těch podobnejch Ratatat a Moderat a kdoví, kolik takovejch rat tat ještě existuje.
Apparat dělá takovou nenáročnou elektrohudbu, dost instrumentální, idm ("inteligent dance music"), do jisté míry podobnou aphex twins, nebo dokonce boards of canada, ale samozřejmě vlastním ojedinělým způsobem. Zkuste třeba tuhle:

Za druhý obejv může Nový Prostor, který mi pujčila slečna ve vlaku. Nevím, co to bylo za číslo, asi docela čerstvé, byl tam zajímavej článek (recenze?) na oskarové dění a nazvali ho Oskarové sázky na jistotu - nebo nějak tak podobně. Názor, se kterým jsem se ztotožnila. Pokud si někdy NP kupujete, tak doporučuju přečíst si. A pak, hlavně!, ten článek o Nicolasi Jaarovi, kterej mě donutil si album stáhnout. Space Is Only Noise se jmenuje. Ale opravdu to nejsou jen vesmírné zvuky ani samej noise, je to daleko víc poslouchatelnější, ale doporučuju spíš jako podklad pro jinou činnost, s vokálama je to taky dost na štíru. Jo a taky tam byla nějaká zmínka o Jamesi Blakeovi a fakt, jistá podobnost tam asi je, tak pokud máte rádi Blakea, tak by se vám to mohlo líbit.
Tu ukázka:

4 komentáře:

  1. heled, ja myslel, ze apparat je z kalifornie čoveče... a modeselektor že jsou berlíňani a dohromady udělali moderat... :) ale rád se poučim!

    OdpovědětVymazat
  2. s tim druhym mas pravdu, to jsem nevedela..
    ale apparat je z berlína, říká last.fm .-)

    OdpovědětVymazat
  3. jo a hele... zkus poslechnout baths a jamese blakea... myslim, že se ti to bude líbit a vůbec... klipy taky parádní

    OdpovědětVymazat
  4. znam a posloucham! dik :)

    OdpovědětVymazat