1/16/2011

Holčičí vs Klučičí

2 články, 2 pohledy na věc!

1) Holčičí

Přes veškerou tu emancipaci a touze osamostatnit se a nepotřebovat chlapa je přece hezký oblíct si květovaný šatičky, uvařit si horkej čaj (v ideálním případě NECHAT SI uvařit) a stulit se vedle toho chlapáka, co smrdí potem, protože od rána do večera tahal v lese klády sem a tam.

Když není chlapák (neoholený s třískama v dlaních) na blízku je velmi holčecí:

  • poslouchat Joannu Newsom, Coco Rosie nebo Anguse a Julii Stone
  • koukat na Sex ve městě
  • oblíct si tlustý ponožky a číst si novýho Murakamiho
  • máčet si vanilkový rohlíčky do čaje
  • procházet se obchodama a zkoumat, zda by vám zrovna tyhle šaty slušely, nebo ne
  • slzet u stupidního filmu
  • malovat si pusu na červeno

Ať už je chlap v dohledu, nebo ne - je důležitý bejt trochu holčecí, pokud tedy nejste zapšklá, chlupatá feministka, co by nikdy muži neuvařila, nevyprala nebo nevyžehlila. Nezatracuji dámy s přísným pohledem v kostýmku a kufříkem v ruce či snad drsňačky v kapsáčích s podmalovanejma očima, co tvrdí: "Vole, co s klukem, nějaký romantický esemesky mě fakt neberou!... Ale ty holky fakt neví, o co přichází. - Ať už o stokrát omílané láskyplné medvědí objetí nebo o oči v sloup při nakupování v domácích potřebách - "Musíš se u všeho zastavovat?! Nemůžeš nakupovat systematicky?"

- ale to jsou jen řečičky, poněvadž drsný chlapák dobře ví, že sic by se mu lépe nakupovaly kladiva a klíče s dalším propoceným alfa-samcem, nikdo by mu ho líp nevykouřil než slečna, co si nemůže vybrat, kterou misku by si ráda koupila, i když sou přece všechny stejný!

(SUB)

-------------

2) Klučičí

Doba je ve vztahu k mužům zlá, některé vysoce emancipované ženy dokonce tvrdí, že muž je dobrý pouze k tomu, aby otevíral všemožné zavařovací sklenice a plechovky, leč i na to jsou dnes různé hračičky, které ženskou ruku ponechají bez škrábanečku či puchýřku.

Když není žena (oholená a s rukama opečovanýma nej manikérkou) doma, je velmi klučičí:

  • pustit si pořádnej hipec nebo death metal
  • číst si z příručky Šovinistou za 14 dnů
  • nakoupit jídlo, sníst ho za večer a obaly nechat všude po bytě
  • pít pivo a po každém doušku si pořádně říhnout
  • kupit špinavé prádlo za pelestí
  • dívat se na soft-erotickej film
  • nemejt se

Není li dívka v dohledu, je potřeba za každou cenu usilovat o co možná nejmužnější projevy a maximálně dokazovat chlapáctví sám sobě. Zásadní je šířit kolem sebe mírnou šovinistickou vlnu, takovou, která v oblíbené hospodě způsobí, že si rozumíte s každým, kominíkem počínaje a soustruhářem konče, protože řešíte "ty zpropadený ženský a naše trápení s nima."

Každopádně není nadto, když se opět žena objeví nablízku, byt se prozáří čistotou, máte najednou spoustu lžiček na míchání kávy a při vrcholu všech vrcholů vám žena řekne: tohle byl nejlepší sex v mojem životě a s tím se vám přitulí jemně zadýchaná pod rameno. Pak i to nejchladnější srdce severského dřevorubce povolí.

(JEK)


a co myslíte vy? radši feministky nebo šovinisty? nosíte svojí partnerce snídani do postele? skládáte partnerovi trička?

5 komentářů:

  1. Joanna Newsom je super.. A máš pravdu, kvetinové vzory sú pekné, a je fajn obliecť si niečo s nimi, aspoň raz za čas.. Pôsobia tak žensky, tak nežne .. A aj napriek všetkým rečia, že sme silné, nezávislé, emancipované, že chlapov už nikto nepotrebuje, každá žena má rada pri sebe niekoho o koho sa môže oprieť, niekoho, kto ju obíjme tak, ako to vie len on ...

    OdpovědětVymazat
  2. Víš podle čeho se pozná, že je chlap dobře vykouřený? Má prostěradlo vcucnuté do zadku.

    Asi tak.

    A kdyby mě teď po dvouletém soužití s mým mužem viděla maminka, znechuceně se odvrátí. Jsem holčičí, brečím u hudby, tajmě mlsám nutelu, při škaredých scénách ve filmu si zakrývám oči a sprchuju se i dvakrát denně. Ale když na to přijde, srkáme spolu lahváče, posloucháme Slipknot. Zvykla jsem si na veškeré jeho tělesné projevy (popravdě, už mám tendence to dělat taky) a jedinné co asi nezkousnu je to, že můj miláček jde do čisté postýlky s tím, že se naposledy osprchoval před dvěma dny. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. obecně: bez muže je to tristní. možná to vidim zkresleně, protože jsme bez muže až moc dlouho. a zrovna nedavno jsme se bavily se spolubydlici, ze jedine vas partner/ka vam chce uprimne poradit a opravdu se o vas zajima. kamaradum nekdy muze byt jedno na jakou jdete skolu, protoze je to nijak neovlivnuje a vyzrovna od nekoho potrebujete poradit, utesit..
    MUZI: zive si vybavuju sveho spolubydliciho (27), ktery po celem byte hrozne dupe, triska dverma, chrchla, hlasite pliva do zachodu, ktery pak ani neslachne ... ehehe, říkám si, že tohleto by mohl dělat, kdyby byl na bytě sám, ne s dalšíma 3 holkama. ale tohle je mozna ale zrovna ten extremni pripad, ne? :D
    jinak se mi libi, jak jsou muzi schopni v tech technickych vecech..ne ze bych si nedovedla vymenit zarovku, ale z principu zadam kluky odvedle, aby mi s tim pomohli, vidim jim na ocich jak jsou radi, ze zena potrebuje muzskou pomoc :))

    OdpovědětVymazat
  4. Nemůžu jinak než souhlasit :) ač jsem teď šťastně po rozchodu (ok, za chvíli to bude rok od Velkého rozchodu a asi půl od takového.. krásného románku), nu, samota je na jednu stranu úúúžasná, na druhou stranu to mužské objetí semtam chybí :)

    OdpovědětVymazat
  5. nejvtipnější věta: "a stulit se vedle toho chlapáka, co smrdí potem, protože od rána do večera tahal v lese klády sem a tam."

    nejpravdivější část: "Když není chlapák (neoholený s třískama v dlaních) na blízku je velmi holčecí:
    * poslouchat Joannu Newsom, Coco Rosie nebo Anguse a Julii Stone" atd.

    nejlepší odkaz: antifashionisto. o něco takového se pokoušel i můj přítel, ale neměl dostatečnou popularitu. z módních blogů se mi chce zvracet.

    OdpovědětVymazat