1/02/2011

causa: keňa vest

dobrý den.
vysvětlete mi prosím, čím je album

My Beautiful Dark Twisted Fantasy

tak supervyjímečné? neříkám, že to album není dobré, teď ho naposlouchávám (ano, nechala jsem se smést vlnou) a dokonce jsem už i svůj telefon obšťastnila vyzváněcím tónem z této desky. rnb mi nikdy nevadilo, jako malé teenagrovské dítě jsem ho poslouchala hodně často, potom už teda míň, ale tak ať mám alespoň nějakou obhajobu :)

Každý měsíc vydá nějaký árenbí/hip hip umělec novou desku a nikdy nad ní nebyl takový povyk. ba dokonce se mi zdá, že se hip hop a rnb bere spíše za spodinu, a že jsou to ti nemile známí velkohubí černoši s obrovskýma kalhotama zlatýma řetězama a zubama a kdoví čím vším ještě. vždyť trend je úplně někde jinde, ne? teďka přece každá holka chce vysokýho hubenýho bledýho kluka s tričkem do véčka a folkovou kytarou! (pardon, nechala jsem se unést stále živým obrazem luka pritcharda na rock for people...)

kdybych řekla, že miluju rihannu a beyoncé, bude se na mě velká část z vás dívat jako na tu diskopipku s hudebním nevkusem. naopak když řeknu, že kayne west je můj oblíbenec, už si spousta z vás řekne: jo, ten je dobrej! jaký je proboha rozdíl mezi beyoncé a kanye westem?

proč mi najednou kamarád, který má rád takový klasický indierock a dreampop (a nikdy netíhl k rnb ani hiphopu), vychvaluje novou desku kayneho westa? asi jsem se ho zapomněla zeptat. možná že to jen pičfork ohlásil jako super desku 2010 a najednou to začali všichni poslouchat. no nevím, každopádně mě vyveďte z omylu / souhlaste se mnou/ nesouhlaste / řekněte, co si myslíte.

obal desky se mi ale každopádně líbí!

02 Gorgeous feat. Kid Cudi and Raekwon by 3strokegents.blogspot.com

4 komentáře:

  1. heh...no tak to nevím.zrovna jeho vůbec neposlouchám. ale jinak rap mám ráda, beyonce taky,a jinak jsem si taky všimla, že když se někoho zeptáte na oblíbenou hudbu, tak v drtivé většině odpoví že rock a že jnesnáší hip-hop a disco sračky a pak jak největší machři pouštějí z mobilu lady gaga a freestyler (předtím to býval crazy frog).já teď fičím na indiánských písních :-D

    ale celkově jak tak koukám tak je pan west hodně respektován a ani mně není jasné proč, nijak dle mého skromného názoru nevyčnívá.

    OdpovědětVymazat
  2. jo jo, může za to pitchfork aka modla všech alternativních pípl!

    http://hipsterrunoff.com/altreport/2010/12/pitchfork-boringly-names-kanye-west-2-be-album-year-100.html doporučuji sledovat tento blog. Vědomí, že se alespoň někdo nezbláznil mě těší.

    OdpovědětVymazat
  3. hele, káně westa jsem tedy taky moc nepochopila..
    ale jako ze vsech hipsterskejch koutu nasi rep. se ke me dostava, ze je to jako fakt kůl.
    možná příště.
    ZUZANA

    OdpovědětVymazat