2/14/2010

kafe a cigára

pro kavárenské povaleče, vyznávající alternativní hudbu, fousaté kytarové viruózy, kteří většinou nemají na dražší cíga, proto v ruce žmoulají startky a levné presso. sedí na židli čalouněné tak před stopadesáti lety, kouká do blba, popřípadě čtou erasmuse rotterdamského nebo goetheho. tu a tam upadne popílek na zašmudlané stránky.
FILM, který je o ničem. Ne, vlastně ne! Je o kafi a cigárech!
Polovina filmu se topí v napjatém tichu, kdy se cítíte těžce za druhé, kteří horko těžko vymýšlejí, co říct a ne a ne najít nějaké proprietní téma, které by je zabavilo alespoň na vypití jednoho šálku. Jestliže existuje něco jako lyrický žánr filmu, tak jej hrdě nalepuji na Kafe a Cigára. Nic se neděje..Jen ticho, bezvýznamné rozvohory v kavárnách. Jde snad jen o zachycení obyčejného ( leč vyjímečného) okamžiku s kávou a cígem...Lidi, ktěří filmu dávají hodnocení 5/5 jsou na 100% kuřáci a milovníci kafe, vím to!
Musím o tom filmu pořád přemýšlet a vůbec nevím, jestli se mi líbí nebo ne. Podle mě to hraničí s nudou A genialitou. Nemůžu si vybrat. Proto 3/5, ale každou chvíli balancuju.

Oblíbené scény: Renée. Protože je krásná a stylově drží cigaretu.

Cousins? Protože jsem naprosto věděla, že Steve Coogan na konci řekne FUCK!

White Stripes. Protože White Stripes.

+ lákavá galerka

3 komentáře:

  1. Musím na to kouknout konečně...spadám do skupiny, které by se to mělo líbit! :D A musíme se domluvit někdy, předám ti ty filmy, tak se třeba ozvi, kdy budeš mít čas :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to, že je to tak pomalé a nudné, že je to až geniální...kavárny a vůbec atmosféra tam je fajn, ale asi bych to nedokoukal, nevydržel bych :D

    OdpovědětVymazat
  3. ale jo, vydržel..do konce nevíš, čím tě ten film překvapí :D

    OdpovědětVymazat